Täydellisen makuinen täytekakku

Pohja

4 munaa

2dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

5ml leivinjauhetta

2rkl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Vatkaa kananmunia hetken aikaa vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkausta kunnes vaahdon tilavuus on sopiva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja lisää seos nostelemalla kanamunavaahtoon. Kaada taikina varovasti kakkuvuokaan ja laita uuniin valmistumaan. Pohja on valmis kun hammastikkuun ei tartu taikinaa pistäessäsi sillä kakkuun.  Aseta kakku väärinpäin leivinpaperin päälle. Jos kaytät pyöreää kakkuvuokaa avaa sen lukitukset ja anna kakkuvuoan pohjan olla kakun päällä kunnes kakku on jäähtynyt. Leikkaa puolen sentin viilto kakun reunaan pystysuuntaan, jotta kakusta ei tule vino kasatessasi sitä. Sen jälkeen leikkaa pohjasta 3 kerrosta. 

Täyte

1,5prk vadelmamarmeladia

1 annos Pätkismoussea

Pätkismousse

1pss pätkiksiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

1tl vaniljasokeria

1prk vispikermaa

 

Sulata pätkikset mikrossa, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekä vatkattu kerma.

 

Ota pohjat esille aloita kostuttamalla alin kerros mansikkamehulla. Levitä vadelmamarmeladia kerros pohjan päälle ja seuraavaksi kerros pätkismoussea, toista myös seuraavaan väliin.  Laita kakku kylmään kreemin valmistamisen ajaksi.

Kuorrutus

Suklaa- voikreemi

125g margariinia

1/2 tl vaniljasokeria

n. 4dl kaakaotomusokeria

1rkl vettä

Notkista margariini sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja sekoita. Mittaa tomusokeri ja lisää se joukkoon pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti vatkaten.  Vatkaa lopuksi joukkoon kylmä vesi.

Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele kakku esim. suklaamuruilla.  Jotta kreemin levittäminen onnistuisi pursottaessa hyvin, kannattaa kreemi pitää jääkaapissa ja lisätä pursottimeen tarpeen mukaan.