Täydellisen makuinen täytekakku
Pohja
4 munaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
5ml leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Vatkaa kananmunia hetken aikaa vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkausta kunnes vaahdon tilavuus on sopiva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja lisää seos nostelemalla kanamunavaahtoon. Kaada taikina varovasti kakkuvuokaan ja laita uuniin valmistumaan. Pohja on valmis kun hammastikkuun ei tartu taikinaa pistäessäsi sillä kakkuun. Aseta kakku väärinpäin leivinpaperin päälle. Jos kaytät pyöreää kakkuvuokaa avaa sen lukitukset ja anna kakkuvuoan pohjan olla kakun päällä kunnes kakku on jäähtynyt. Leikkaa puolen sentin viilto kakun reunaan pystysuuntaan, jotta kakusta ei tule vino kasatessasi sitä. Sen jälkeen leikkaa pohjasta 3 kerrosta.
Täyte
1,5prk vadelmamarmeladia
1 annos Pätkismoussea
Pätkismousse
1pss pätkiksiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
1prk vispikermaa
Sulata pätkikset mikrossa, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekä vatkattu kerma.
Ota pohjat esille aloita kostuttamalla alin kerros mansikkamehulla. Levitä vadelmamarmeladia kerros pohjan päälle ja seuraavaksi kerros pätkismoussea, toista myös seuraavaan väliin. Laita kakku kylmään kreemin valmistamisen ajaksi.
Kuorrutus
Suklaa- voikreemi
125g margariinia
1/2 tl vaniljasokeria
n. 4dl kaakaotomusokeria
1rkl vettä
Notkista margariini sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja sekoita. Mittaa tomusokeri ja lisää se joukkoon pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon kylmä vesi.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele kakku esim. suklaamuruilla. Jotta kreemin levittäminen onnistuisi pursottaessa hyvin, kannattaa kreemi pitää jääkaapissa ja lisätä pursottimeen tarpeen mukaan.
Kommentit